JLL

Udržitelné, inkluzivní prostředí pro JLL

  • Poradenství, Design, Stavba, Nábytek

  • Kancelář

  • Profesionální služby

  • Manchester, Velká Británie


  • 1290 m²

  • 12 měsíců

Když se společnost JLL rozhodla přestěhovat svou kancelář na severozápadě Velké Británie, její vize nového pracovního prostoru byla jasná - vytvořit udržitelné, inkluzivní prostředí, které by do svého designu zakomponovalo osobní pohodu a jehož středobodem by byla spolupráce. Při realizaci této příkladné kanceláře JLL spolupracovala s týmem designérů společnosti Tétris UK.

 

Inkluzivní a propojená společnost Více informací

Úzce jsme spolupracovali se společností JLL a do kancelářských prostor jsme vtělili její standardy pracovního prostředí. Samotný návrh klade důraz spolupráci a zároveň poskytuje zdravé kancelářské prostředí. Byl přijat modulární design, který zajišťuje flexibilitu nyní i v příštích letech.

Klíčovým prvkem projektu bylo navrhování inkluzivního prostředí. Zajistili jsme, aby pracovní prostor vyhovoval všem. Od jasné kontrastní ikonografie a značení až po odlišné povrchové úpravy pro zrakově postižené. V klidné části kanceláře byly také zahrnuty místnosti určené pro osobní pohodu.  Místnost Wellbeing & Multifaith Room navíc poskytuje soukromý prostor pro rozjímání s množstvím přirozeného světla a rostlin. Zde mohou nejen lidé náboženského vyznání dodržovat své rituály, ale prostor lze využít také pro meditaci & cvičení mindfulness. Je to prostor, který mohou všichni využívat podle potřeby.

 

Udržitelné pracoviště budoucnosti

Udržitelnost byla od samého počátku základem návrhu v souladu se závazky společnosti JLL v oblasti čistých nulových emisí uhlíku ve Velké Británii a globálními cíli založenými na vědeckých poznatcích, včetně WELL, BREEAM a SKA.

Klíčovou součástí návrhu je biofilie - do projektu bylo začleněno více než 100 rostlin, inovativní "aktivní zelené stěny" NAVA a atraktivní a stres uvolňující výhledy pro zaměstnance. Z estetického hlediska jsme v celém objektu čerpali z přírodních prvků, které se projevují v povrchových úpravách dřeva.

Do systému bylo také navrženo cirkadiánní osvětlení, které umožňuje nastavit teplotu barev během dne a podporuje přirozené rytmy organismu.

Důležitou roli hrálo vyřešení hluku a soukromí a pracoviště bylo navrženo tak, aby se minimalizoval rušivý hluk, s individuálními telefonními kabinami a místnostmi pro soustředění hovorů, stejně jako s látkami a panely tlumícími zvuk.

Do celého projektu jsme zakomponovali principy cirkulární ekonomiky, abychom minimalizovali naši uhlíkovou stopu. Od repasovaných pracovních židlí až po znovu použité materiály pro povrchové úpravy kanceláří - pracovní desky v kuchyni a recepci jsou ve skutečnosti vyrobeny z recyklovaných kelímků od jogurtů!

 

Konečný výsledek?

Pracoviště budoucnosti se (znovu)vytvářejí a kancelář JLL v Manchesteru je ukázkou toho, co bude „zítra standardní“.

Vzhledem k tomu, že Covid-19 mění povahu kanceláře, je středobodem pracoviště JLL v  Manchesteru bezpečnost a zkušenost zaměstnanců. Její design poskytuje multifunkční prostory, které podporují roli kanceláře jako místa pro nové nápady a centra spolupráce a zároveň reagují na potřebu zdravého pracovního prostředí.

Vidět znamená věřit a čísla mluví hlasitěji než slova. Jsme hrdí na to, že jsme přispěli k tomu, aby společnost JLL dosáhla následujícího:

  • Rychlost realizace: návrh, vybavení a dodávka byly dokončeny za pouhých 12 měsíců.
  • Čisté nulové emise uhlíku: Pracovní prostor, který byl realizován v souladu se závazkem společnosti JLL k nulovému uhlíku ve Velké Británii do roku 2030, zahrnuje aktivní design pracoviště, dobré životní podmínky a postupy oběhového hospodářství.
  • Úspory při opětovném využití: Díky použití původního nábytku namísto nového bylo znovu využito 70 % původních vyklizených kanceláří a bylo dosaženo úspory více než 40 000 liber.
  • Úspora emisí CO2: Z bývalých vyklizených kanceláří společnosti JLL bylo dodáno více než 500 položek, čímž bylo dosaženo úspory 45 tun CO2 a 15 tun výrobků bylo přesměrováno zpět k opětovnému použití.
  • Charitativní činnost: V rámci projektu JLL se podařilo získat více než 100 milionů eur na podporu charitativní činnosti: Díky partnerství společnosti JLL s charitativní organizací Business to Schools byl nepoužívaný nábytek v hodnotě 30 000 liber darován třem školám.
  • Spojením sil s odborníky z JLL se nám podařilo vytvořit design, který skutečně žije a dýchá značkou, vizí a hodnotami JLL - přičemž design je toho klíčovým prostředníkem.

 

Pro více informací o tomto projektu nebo pro diskusi o jakýchkoli požadavcích na projekt se obraťte na náš tým

Rádi vás uslyšíme

Kontaktujte nás

Používáme soubory cookie, abychom zlepšili vaše uživatelské prostředí.

Můžete přijmout všechny soubory cookie nebo přizpůsobit nastavení a změnit své preference. Více se dozvíte v našem Prohlášení o souborech cookie.

Přizpůsobit