Keynes Building

Een aantrekkelijke werkomgeving voor Keynes

  • Ontwerp, Bouw

  • Kantoor

  • Andere industrieën

  • Amsterdam, Nederland


  • 800 m²

  • 5 months

  • 200 werkplaatsen

Het 10.000 m² gebouw met 6 verdiepingen werd met twee uitdagingen geconfronteerd: huurders wisselden snel en ruimtes in het gebouw stonden al lange tijd leeg. De locatie van het gebouw is geweldig, het ligt dicht bij het zakendistrict van Amsterdam in een prachtige groene omgeving.

Het architectonische aspect van het gebouw is in uitstekende staat, maar voor het interieur was er voor ons een kans om de gebruikerservaring te verbeteren. Onze oplossing was om op een nieuwe en slimme manier gebruik te maken van de omgeving in en buiten het gebouw. Dit is wat wij noemen: innovatief gebruik maken van de 'genius loci', oftewel 'de geest van de plek'. Lees meer

In 2019 veranderde het gebouw van eigenaar die op zijn beurt een nieuwe, duidelijke visie had: dit gebouw moet een toonaangevende en aantrekkelijke werkomgeving worden.
Ons voorstel was om de ruime entreehal te verbinden met de prachtige hoge ruimte aan de zuidgevel. Wij zagen de mogelijkheid om de hoogte van de ruimte te gebruiken om extra functies aan het gebouw toe te voegen: een openbaar restaurant, een terras en vergaderfaciliteiten als de perfecte mix om verkeer op de begane grond te creëren.
Om dit nog aantrekkelijker te maken voor de eigenaar en de gebruikers (en om het aangenaam te maken voor het oog), hebben we extra vierkante meters toegevoegd door een split level vloer te creëren die de oppervlakte met 200m² vergroot.
Ook de entreehal is aantrekkelijker geworden voor zowel gebruikers als potentiële huurders en creëert een duidelijke meerwaarde.
Verder zijn er drie luxe vergaderzalen gecreëerd met hoge plafonds en prachtige handgemaakte lichtsculpturen.
De nieuwe receptieruimte creëert een natuurlijke flow naar het restaurant vanuit waar men fantastisch uitzicht heeft op het buitenterras en de vijver.
Om de begane grond en de split level op een visuele manier te verbinden zijn er hoge groene wanden gecreëerd. Al deze elementen worden gebruikt om de verbinding met de natuur te vergroten.

Stelt u zich eens voor dat u in deze aangename omgeving zit, midden in het groen met een kopje koffie, uitzicht op de eenden in de vijver en toch dicht bij het zakendistrict van Amsterdam en Schiphol.

Neem gerust contact met ons op

Neem contact op

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.

U kunt alle cookies accepteren of de instellingen aanpassen om uw voorkeuren te wijzigen. Meer informatie vindt u in onze Cookieverklaring.

Aanpassen