STS

Od magazynu do przestronnego biura

  • Konsultacje, Design, Wykonawstwo

  • Biuro

  • Inne branże

  • Katowice, Polska


  • 540 m²

  • 8 miesięcy

  • 60 miejsc pracy

Zmiana użyteczności magazynu w nowoczesną przestrzeń biurową, nawiązującą stylem i charakterem do głównych obszarów działalności firmy. Oprócz przemiany wnętrz dokonano odświeżenia elewacji budynku.Widoczne są tu stalowe konstrukcje, ciężkie barierki na antresoli, odsłonięty został żelbetowy strop w sali konferencyjnej. Te akcenty uzupełnia tematyka, z którą STS jest związany, czyli sport. Na ścianach znalazł się m.in. mural z Diego Maradoną, czy fototapeta ze szkicami obuwia sportowego. W przestrzeni jest też sporo zielonych roślin. Dzięki odpowiedniej wysokości pomieszczenia, architekci mogli zaproponować wprowadzenie elementu zwiększającego przestrzeń i podkreślającego industrialny charakter budynku – antresoli. W ten sposób uzyskano więcej miejsca do pracy i poprawiono komfort pracowników. Więcej

W efekcie powstało biuro o powierzchni 540 m², mieszczące ok. 60 stanowisk, dwie sale konferencyjne, kuchnię i dwa aneksy kuchenne, budkę telefoniczną oraz sypialnię dla pracowników dyżurujących.

Zapraszamy do kontaktu

Napisz do nas

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z serwisu.

Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub dostosować ustawienia, aby zmienić swoje preferencje. Przeczytaj więcej w naszym Oświadczeniu o plikach Cookie.

Dostosuj