Wyniki dla “Keyword

Lenovo

Energia, ruch i mocne kolory

  • Konsultacje, Design, Wykonawstwo, Meble

  • Biuro

  • Technologia

  • Mediolanie, Włochy


  • 190 m²

  • 2 miesiące

  • 12 miejsc pracy

Lenovo, ogólnoświatowa firma specjalizująca się w oferowaniu niezawodnych i bezpiecznych rozwiązań i usług z zakresu danych, w tym pełnej gamy produktów IT, powierzyła firmie Tétris zaprojektowanie i zbudowanie biura w Mediolanie. Niewielkie biuro z silną identyfikacją wizualną, stworzone zostało z poszanowaniem międzynarodowych standardów inteligentnego projektowania Lenovo, w których wartościami są zdrowie i dobre samopoczucie, technologia, współpraca, więzi społeczne i innowacje.

Środowisko pracy zostało zaplanowane z myślą o zapewnieniu wysokiej wydajności i zmniejszeniu marnotrawstwa miejsca, wdrażając dostosowane do potrzeb rozwiązania projektowe w celu przejścia z tradycyjnego miejsca pracy do miejsca pracy zorientowanego na użytkownika. Od fazy koncepcyjnej projektu szczególną uwagę poświęcono tematom odnowy biologicznej, takim jak naturalne światło, redukcja hałasu i dobór odpowiedniego materiału, który pozytywnie wpłynie na codzienne życie pracowników. Elastyczność, dynamizm i energia to kluczowe słowa leżące u podstaw projektu i planowania przestrzennego zrealizowanego przez Tétris, zapewniającego wszystkim użytkownikom różnorodne typy przestrzeni do pracy indywidualnej, działań zespołowych i korzystania z obszarów wspólnych w celu budowania silniejszych więzi i relacji.

Przestrzeń jest kolorowa, żywa i jasna, odzwierciedlając tożsamość korporacyjną Lenovo, wyraźnie widoczną w graficznym brandingu całego biura. Dominującym kolorem jest czerwony; motywem przewodnim jest czerwony dywan, który dodaje dynamizmu i kieruje gości przez całą powierzchnię biura w kierunku miejsca spotkań. Tutaj zaprojektowano przestronną i elastyczną salę konferencyjną, w której znajduje się widoczna serwerownia chroniona szklanymi ścianami działowymi. Dzięki doborowi mebli modułowych salę można skonfigurować pod kątem różnego rodzaju imprez i przyjąć odpowiednią liczbę osób. Otwarte przestrzenie zostały rozmieszczone wzdłuż obwodu budynku, aby zmaksymalizować dostęp światła dziennego, podczas gdy strefy ciche i dynamiczne zostały podzielone panelami oddzielającymi je akustycznie i wizualnie, zapewniając odpowiedni poziom prywatności i tworząc przyjemny i kolorowy wzór geometryczny.

Autor fotografii:  Davide Galli Atelier

Zapraszamy do kontaktu

Napisz do nas

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z serwisu.

Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub dostosować ustawienia, aby zmienić swoje preferencje. Przeczytaj więcej w naszym Oświadczeniu o plikach Cookie.

Dostosuj